Allergiinfo.se



Din guide till att leva med födoämnesallergi/ -överkänslighet

Hem

Om

Frågelådan

Receptregister

Blogg

Utbildning/Tjänster

Kontakt

Länkar mm.



Allergi &
överkänslighet

Vanligaste
matallergierna

Pollen & födoämnen
Att leva med allergi
Att laga mat till allergiker
Guide till innehållsförteckningar
Produkttips
Varningar/återkallelser
Allergener A-Ö






Allergenlexikon - Allergener A-Ö


A B C D E F
G
H
I
J
K
L M
N O P
Q
R
S
T
U V W X Y Z
Å
Ä
Ö

 

Ägg - tidigare utvanns lecitin från ägg. Detta har nästan helt gåtts ifrån pga kostnaden. Kan ge kraftiga reaktioner och kan även orsaka reaktioner genom luftburen förekomst. Omfattas av EU:s allergenmärkningskrav.

Äpple - Korsreaktioner kan förekomma till följd av allergi mot björkpollen. Äpplen som har värmts upp tolereras bättre för de som korsreagerar på äpple. Lika så att skala äpplet kan göra stor skillnad eftersom majoriteten av äppelallergenerna sitter stax under skalet. Det kan även vara skillnad mellan olika äppelsorter. Sorter som "Gloster" och "Signe Tillisch" tolereras ofta bättre än de i handeln vanligast förekommande sorterna som "Granny Smith", "Royal Gala", "Golden Delicious", "Red Delicious" mfl. Ett allergivänligt äpple som heter "Algot" har även odlats fram, men finns ännu inte att k¨pa i vanliga livsmedelshandeln.

Ärtor - Baljväxt som finns i flera olika varianter. Korsreaktioner med gräspollen kan förekomma.




Webshop


Kommer om ett tag!




































© Allergiinfo.se 2012