Allergiinfo.se



Din guide till att leva med födoämnesallergi/ -överkänslighet

Hem

Om

Frågelådan

Receptregister

Blogg

Utbildning/Tjänster

Kontakt

Länkar mm.



Allergi &
överkänslighet

Vanligaste
matallergierna

Pollen & födoämnen
Att leva med allergi
Att laga mat till allergiker
Guide till innehållsförteckningar
Produkttips
Varningar/återkallelser
Allergener A-Ö






Allergenlexikon - Allergener A-Ö


A B C D E F
G
H
I
J
K
L M
N O P
Q
R
S
T
U V W X Y Z
Å
Ä
Ö

 

Dadel - Phoenix dactylifera. frukt fr�n ett palmtr�d. Sl�kt med kokosn�t.

Dinkel/dinkelvete - Triticum spelta. Ett �ldre, mer urveteliknande s�desslag som vunnit i popularitet under senare �r. Inneh�ller gluten.

Dragant, E413- Astragalus gummifer / Astragalus tragacantha. �ven kallat tragakant och omfattar fler underarter. �r en baljv�xt. Ur stammen och grenarna sipprar det fram en v�tska som man f�rst l�ter stelna och d�refter tar man till vara p� den och sorterar bitarna med torkad v�xtsaft efter bland annat f�rg f�r att sedan malas till pulver. Anv�nds som f�rtjockningsmedel, men kan f�rsvaga geleringsf�rm�gan hos en del andra former av f�rtjockningsmedel som till exempel agar-agar, gelatin, karragen. F�rsvagar �ven effekten av ett annat baljv�xtbaserat f�rtjockningsmedel gummi arabicum, men dessa kombineras ofta med varandra.

Dragon - Artemisia dracunculus. En fler�rig �rt som h�r till samma botaniska familj som bland annat mal�rt och  gr�bo varf�r korsreaktioner kan f�rekomma om man �r allergisk mot gr�bopollen. Bladen fr�n dragon anv�nds som krydda, t ex i bearnaiss�s.

Durumvete- En vetesort som inneh�ller stora m�ngder gluten och fr�mst anv�nds f�r tillverkning av pasta och cous-cous




Webshop


Kommer om ett tag!




































© Allergiinfo.se 2012