Allergiinfo.se



Din guide till att leva med f�do�mnesallergi/ -�verk�nslighet

Hem
Om
Allergifakta
Fr�gor & svar
Receptregister
Blogg
Utbildning/Tj�nster
Kontakt


Allergi &
�verk�nslighet

Vanligaste
matallergierna

Pollen & f�do�mnen
Att leva med allergi
Att laga mat till allergiker
Guide till inneh�llsf�rteckningar
Produkttips
Varningar/�terkallelser
Allergener A-�






Allergenlexikon - Allergener A-�


A B C D E F
G
H
I
J
K
L M
N O P
Q
R
S
T
U V W X Y Z




 

Naturligt fritt fr�n gluten - Med beteckningen naturligt glutenfria livsmedel avser man glutenfria livsmedel som �r baserade p� till exempel majs, ris, hirs, bovete och d�r glutenhalten tidigare var tungen att vara under 20 mg/kg. Reglerna f�r var gr�nsen mellan naturligt glutenfritt och glutenfritt har �ndrats f�r ett litet tag sedan s� att det �r gemensamma best�mmelser f�r hela EU. �terkommer med uppdatering med de nya m�rkningsreglerna s� snart som jag hinner med. Beteckningen "natruligt fritt fr�n gluten" inneb�r att livsmedlet inte har genomg�tt n�gon s�rskild kontroll f�r att unders�ka om det har blivit kontaminerat p� n�got s�tt av gluten under tillverknings- och hanteringskedjan, men de har sitt ursprung i olika former av spannm�l som ej inneh�ller gluten.

Nektarin - �r en stenfrukt och d�rmed sl�kt med mandel, plommon, k�rsb�r, aprikos, persika

N�tter - Korsreaktioner med bj�rkpollen kan f�rekomma.




Webshop


Kommer om ett tag!




































� Allergiinfo.se 2012