Allergiinfo.se



Din guide till att leva med födoämnesallergi/ -överkänslighet

Hem
Om
Allergifakta
Frågor & svar
Receptregister
Blogg
Utbildning/Tjänster
Kontakt


Allergi &
överkänslighet

Vanligaste
matallergierna

Pollen & födoämnen
Att leva med allergi
Att laga mat till allergiker
Guide till innehållsförteckningar
Produkttips
Varningar/återkallelser
Allergener A-Ö






Allergenlexikon - Allergener A-Ö


A B C D E F
G
H
I
J
K
L M
N O P
Q
R
S
T
U V W X Y Z
Å
Ä
Ö

 

Tapioka - Tapioka kommer från rotknölarna på kassavabusken som är rika på stärkelse. Förekommer i handeln i form av mjöl. Innehåller inte gluten.

Tef/teff - Eragrostis teff. Ett afrikanskt grässlag som även går under benämningen dvärghirs. Innehåller inte gluten.

Tomat - Korsreaktioner med björk-, gräs- och gråbopollen kan förekomma. Innehåller relativt höga naturliga halter av sorbinsyra. Överkänslighetsreaktioner kan ofta förekomma, särskilt hos mindre barn. Släkt med potatis, paprika, chilipeppar och cayennepeppar.

Tranbär - Innehåller relativt mycket naturlig bensoesyra som i vissa fall kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner.




Webshop


Kommer om ett tag!




































© Allergiinfo.se 2012